Verminder complexiteit afhankelijkheid meerdere clouds met SharePoint Online

Verminder complexiteit afhankelijkheid meerdere clouds header

Verminder complexiteit afhankelijkheid meerdere clouds

Tegenwoordig heeft 90% van de bedrijven een multi cloud strategie omarmd, volgens het Flexera 2022 State of the Cloud Report. Kiezen voor een multi cloud aanpak brengt onmiskenbare voordelen met zich mee, waardoor bedrijven de flexibiliteit krijgen om de prestaties te optimaliseren, leveranciers lock-in te vermijden en de beste oplossingen te gebruiken. Naarmate bedrijven hun leveranciers van cloud apps in de loop van de tijd uitbreiden, brengt dit echter uitdagingen en complexiteiten met zich mee, vooral op het gebied van beveiliging, gegevensbescherming en identiteitsbeheer.

Ontdek hoe u de complexiteit van meerdere clouds kunt verlichten door gebruik te maken van SharePoint Online, uw bestaande hoogwaardige app-platform

SharePoint Online wordt op grote schaal gebruikt door bedrijven en organisaties voor een reeks scenario’s. Het begint vaak met het creëren van een intranet, dat een gecentraliseerd knooppunt biedt voor de verspreiding van informatie, waaronder telefoongidsen, nieuws, aankondigingen, bedrijfsafdelingen en personeelsprofielen. Naarmate het gebruik evolueert, wordt SharePoint regelmatig uitgebreid om de opslag van projectgerelateerde documenten te vergemakkelijken, waardoor de samenwerking binnen teams wordt bevorderd. Het wordt ook vaak gebruikt voor het beheren van eenvoudige, op formulieren gebaseerde processen, zoals vakantie- of reisaanvragen.

Veel SharePoint implementaties stuiten op dit moment echter op uitdagingen. Deze uitdagingen komen voort uit de inherente complexiteit van SharePoint, een gebrek aan gebruikersacceptatie of een combinatie van beide. Niettemin heeft SharePoint een enorm potentieel. Wanneer het op de juiste manier wordt geconfigureerd en geïmplementeerd, fungeert SharePoint Online als een uitzonderlijk stabiel en flexibel platform dat verder kan reiken dan de bovengenoemde toepassingen.

Shareflex: Maak SharePoint Online mogelijk als een eindeloos onderneming workflow en groupware app platform

Terwijl SharePoint Online robuust documentbeheer biedt en Microsoft 365 mogelijkheden voor taakautomatisering biedt via tools als Power Automate, Power Apps en Power BI, tilt de externe software Shareflex dit naar een hoger niveau. Shareflex biedt een compleet uitgebreide bedrijfsapplicatielaag bovenop SharePoint Online, wat resulteert in SharePoint Online-applicaties met uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid, vooraf geconfigureerde proceslogica en naadloze integratie.

Ready Shareflex applicaties zoals Contract, Quality en RichPoint Library zijn specifiek ontworpen voor documentgerichte bedrijfsprocessen, gericht op afdeling of bedrijfsbreed gebruik. Deze applicaties kunnen eenvoudig worden aangepast om aan unieke zakelijke vereisten te voldoen. Als gevolg hiervan evolueert SharePoint (Online) naar een zeer efficiënt bedrijfsprocesplatform dat de productiviteit en efficiëntie stimuleert.

Met Shareflex voor SharePoint is het creëren van aangepaste applicaties een fluitje van een cent. Shareflex biedt een breed scala aan standaardfuncties die alle benodigde bouwstenen bieden voor het ontwikkelen van apps op maat. Of het nu gaat om workflowbeheer, gegevensintegratie, documentverwerking of samenwerking, Shareflex staat voor u klaar. U kunt de kracht van de robuuste mogelijkheden van Shareflex benutten om op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan uw unieke zakelijke vereisten, zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen. Geef uw organisatie de mogelijkheid om moeiteloos geavanceerde maatwerkapplicaties te bouwen met Shareflex voor SharePoint.

Shareflex bewaart uw gegevens in uw eigen tenant

Alle gegevens, inclusief bestanden, documenten en applicatiecodering, gegenereerd binnen Shareflex applicaties, worden veilig opgeslagen in uw Microsoft 365- of SharePoint Online tenant. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens binnen dezelfde omgeving blijven als uw andere gegevens en documenten uit MS Teams, OneDrive en SharePoint Online. Met Shareflex behoudt u de volledige controle en eigendom over uw gegevens en documenten, waardoor u gemoedsrust krijgt en de integriteit van uw informatie te allen tijde behouden blijft.

Na beëindiging van het SaaS-contract met Portal Systems AG is de toegang tot Shareflex Online Services voor bewerkingsdoeleinden niet langer beschikbaar. Het is echter belangrijk op te merken dat de alleen lezen toegang tot de inhoud van de Shareflex oplossing nog steeds niet wordt beïnvloed. Dit betekent dat gebruikers hun gegevens, documenten en applicaties in de leesmodus kunnen blijven openen en bekijken terwijl de gegevens zijn opgeslagen in de Microsoft 365-client of de SharePoint Online-omgeving van de klant. Dit zorgt ervoor dat klanten de controle behouden over hun gegevens en deze kunnen blijven gebruiken volgens hun behoeften

Concluderend verminder complexiteit afhankelijkheid meerdere clouds

Door Shareflex voor SharePoint Online te implementeren, krijgen bedrijven de mogelijkheid om de complexiteit en afhankelijkheid van multi-clouds aanzienlijk te verminderen. Shareflex biedt de flexibiliteit om bestaande cloud apps naadloos te vervangen door Shareflex apps. Lialis biedt een selectie van 8 kant-en-klare Shareflex-apps die tegemoetkomen aan de verschillende behoeften van klanten, en app ontwikkeling op maat is ook beschikbaar. Door gebruik te maken van het Shareflex platform op SharePoint vereenvoudigt u het proces van het maken en beheren van apps.

Bij de implementatie van Shareflex zijn bedrijven verplicht eindgebruikerslicenties aan te schaffen. Het aantal apps dat door één gebruiker wordt gebruikt, heeft echter geen invloed op de licentiekosten, wat tot potentiële besparingen leidt. Door hun applicaties te consolideren en te stroomlijnen met Shareflex kunnen bedrijven hun activiteiten optimaliseren, de productiviteit verhogen en de uitdagingen verminderen die gepaard gaan met multi cloud omgevingen.