Top niet doen Power Canvas apps

Top niet-doen's Power Canvas-apps banner

Onze top niet doen met Power Canvas apps.

Gebruik de SharePoint lijst niet als weergave-ingangspunt om uw Canvas formulier weer te geven.

U komt misschien in de verleiding om de SharePoint lijst inhoud als uitgangspunt voor uw Power Canvas app te gebruiken, omdat SharePoint weergaven bijvoorbeeld versiegeschiedenisfunctionaliteit bieden. Volg deze route echter niet, omdat het niet mogelijk is om de SharePoint knoppen te verbergen (zoals ‘bewerken‘) en ze te vervangen door uw eigen Power automate knoppen.

Als het canvasformulier galerijen bevat die naar andere lijstitems verwijzen, wordt het nog erger omdat de SharePoint knoppen volledig de draad kwijt raken in de mix van verschillende formulieren

Het niet starten vanuit de SharePoint lijstweergave als uitgangspunt introduceert een nieuwe uitdaging: de Canvas app moet de versiegeschiedenis van het item weergeven en het herstel van een specifieke versie ondersteunen, wat extreem lastig is om te bouwen.

Top niet-doen's Power Canvas-apps voorbeeld

 

Gebruik geen Microsoft Lists/SharePoint Lists voor bedrijfskritische Power Apps.

Als de app eenvoudig is en niet gevoelige gegevens bevat, kan Microsoft Lists een geschikte keuze zijn voor gegevensopslag in Canvas Apps. Als uw app echter meerdere lijsten, aanzienlijke gegevensvolumes, ingewikkelde tabelrelaties en gevoelige gegevens bevat die niet toegankelijk zouden moeten zijn voor alle app gebruikers, moet u alternatieve gegevensbronnen voor uw Canvas app verkennen.

Probeer geen aantrekkelijke gebruikerservaring (UX/gebruikersinterface-UI) te ontwikkelen.

Als acceptatie door de eindgebruiker een probleem is voor de app, vermijd dan het bouwen ervan in Power Apps, omdat de UX van Power Apps eenvoudig en niet bijzonder luxe is. Proberen om de UX van een Power Canvas app naar een hoger niveau te tillen zou tijdverspilling zijn, omdat er geen stylesheet achtige methode is die dit werk voor u kan doen. Van veel objecten zul je de UX-styling eigenschappen 1 voor 1 moeten aanpassen. Kies in plaats daarvan voor een platform dat dit out of the box regelt.

Vergeet niet Power Apps gebruikers de toegang tot SharePoint gegevens te weigeren vanuit de SharePoint gebruikersinterface.

Voorkom dat gebruikers rechtstreeks toegang krijgen tot de SharePoint lijst via de URL in hun browser. Als u hen dit toestaat, kan dit mogelijk de functionaliteit van de Power Canvas app verstoren door inhoud te maken of te wijzigen.

Vergeet niet ervoor te zorgen dat u deze prestatietips waar mogelijk implementeert.

U kunt ook profiteren door de tips en best practices in dit artikel te volgen om de prestaties van apps die u maakt te verbeteren.

Weten wanneer uw app te complex is voor Power Apps.

Meestal herkennen we het als we het horen. Er zijn onmiskenbare tekenen dat een applicatie op maat wellicht beter past bij een specifiek bedrijfsscenario dan een Power App:

  • Beschouwd als een ondernemingsbrede, bedrijfskritische app
  • Moet communiceren met externe gebruikers
  • Betreft bedrijfsprocessen met geavanceerde complexiteit, bedrijfslogica, afhankelijkheden, integraties, meerdere gegevensbronnen of UI vereisten
  • Vereist gecontroleerde releases en updates

Probeer niet de versiegeschiedenis van het SharePoint item of de knop ‘Oudere versie herstellen’ weer te geven.

Als de app die je bouwt versiegeschiedenisfunctionaliteit vereist en de mogelijkheid voor gebruikers om oudere versies van lijstitems en documenten te herstellen (opgeslagen in een SPO bibliotheek), gebruik dan geen Canvas apps. De reden is dat deze versie- en herstelfunctionaliteit niet inherent beschikbaar is in Power. Je zult het vanaf nul moeten ontwikkelen. Voor het ophalen van de versies van lijstitems is een Power Automate flow nodig, die langzaam zal zijn. Het herstellen van een oudere versie van een lijstitem is een zeer complex proces en het doel is om de zaken eenvoudig te houden in Power Canvasapps.

Ga er niet vanuit dat Power Apps eenvoudig is.

Voorstanders van Power Apps promoten het platform vaak als gebruiksvriendelijk. Deze verklaring kan echter enigszins misleidend zijn. Hoewel het waar is dat Power Apps gemakkelijker te leren zijn in vergelijking met traditioneel programmeren, gaat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid werk mee gepaard. Het platform kent zijn complexiteiten en soms is het aanpakken van problemen niet zo eenvoudig als in traditionele programmeertalen als C Sharp. Om mislukkingen te voorkomen, moet u uw oplossingen benaderen vanuit een Power Apps oogpunt.

Waar is Power Apps dan wel goed voor.

Bij Lialis leveren we high end kantoor applicaties voor contract management. We leveren een Power Automate app voor mobile apparaten voor het inzien van de contracten. Dus alleen lezen. Met de power app kan men geen nieuwe contracten maken of wijzigen. Tevens geeft de app maar een bepaald deel weer van de contracten data. In deze setup is een Power app heel handig en functioneel nuttig voor de gebruikers die snel een contract willen inzien op hun telefoon.